Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Audi A6 laddhybrid briljerar i älgtestet

Vi hade våra farhågor inför älgtestet med Audi A6 55 TFSI e eftersom andra laddhybrider från VW-koncernen har uppvisat dåliga resultat i det krävande undanmanöverprovet. Men vår oro var obefogad, Audis laddhybrid kom igenom konbanan på ett övertygande sätt.

Nyligen tog vi ut Audi A6 55 TFSI e quattro för test mot konkurrerande laddhybrider från BMW och Volvo. På flera punkter under testets gång visade Audis nya laddhybrid framfötterna, men det var när vi kom till vår testbana på Björkvik Ring som vi kände en viss ovisshet.

Det var ju bara ett par månader sedan som koncernsyskonen och laddhybriderna Volkswagen Passat Sportscombi GTE och Skoda Superb Combi iV, som är baserade på MQB-plattformen medan Audin använder MLB evo-plattformen, gjorde bort sig genom att bli underkända i älgtestet. I undanmanöverprovet som simulerar en panikframkallad väjning – något som man som förare kan tvingas till om exempelvis ett barn, en älg eller kanske en lastbil plötsligt dyker upp framför fordonet – klarade de båda bilarna inte godkända 72 km/h (en gräns som en väldig majoritet av dagens bilar klarar).

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.