Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Bankalaset 2020

Premium Aldrig har körning på bana varit så efterlängtad som i år. Aldrig tidigare har Bankalasets blotta existens hängt i en så skör tråd som i år. Men här står vi, på Ring Knutstorp, med 21 bilar i startlistan. Det är med sann glädje vi härmed kungör – håll i er, för nu kör vi!

Sveriges snabbaste biltest

Vi testar alla bilar på svensk bana, på Ring Knutstorp. Vi tar reda på vilka bilar som håller måttet i Ronnie Peterson-kurvan, hur väghållning och gasrepons är och – framför allt – vilken bil som är årets bästa sportbil. Allt detta och mycket mer får du veta i detta test med följande bilar:

Alpine A110S

Aston Martin DBS Superleggera

Audi RS6 Avant

Audi RS Q3 Sportback

BMW M235i xDrive Gran Coupé

BMW M8 Competition Cabriolet

BMW X6 M Competition

Ford Focus ST

Honda Civic Type R Limited Edition

Lamborghini Huracán Evo

Lexus LC 500

Mercedes-AMG A 45 S 4Matic+

Mini John Cooper Works Clubman All4

Polestar 1

Porsche 718 Cayman GT4

Porsche 911 Turbo S

Porsche Taycan Turbo S

Renault Megane RS Trophy-R

Toyota GR Supra 2,0

Volkswagen T-Roc R

Volvo V60 T8 Polestar Engineered

Detta test och allt annat exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du utan kostnad full tillgång till om du scrollar ned en bit på denna sida.

Förr om åren har vädret varit den stora osäkerhetsfaktorn kring Bankalaset. Det, samt om alla utlovade supersportbilar faktiskt skulle dyka upp. Ganska triviala saker kan man tycka.

Största osäkerhetsfaktorn i år? Om det skulle bli något kalas över huvud taget. Anledningen är lika enkel som självklar, corona har satt käppar i fler hjul än vad någon enskild individ klarar av att räkna upp. Därför är årets Bankalas speciellt och det blir bara bättre.