Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Helt nya Mercedes GLB möter tufft motstånd

Mercedes fyller upp i suv-familjen med nykantiga GLB. Vi ställer tysken mot det bästa från Europa: DS 7 Crossback, en lyxig fransman, Land Rover Discovery Sport, engelsmannen som kan allt, och Volvo XC60, svenskarnas favorit-suv.

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

DS 7 Crossback Exclusive PureTech 225

Land Rover Discovery Sport P200 AWD

Mercedes GLB 250 4Matic AMG Line

Volvo XC60 B5 AWD Momentum Advanced

Detta test och allt annat exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du utan kostnad full tillgång till om du scrollar ned en bit på denna sida.

Försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk. Suvar och crossover säljer bättre och bättre, medan kombimodeller blir kyligare än en midsommarafton på Eldslandet. Tillverkarna gör vad de måste – fyller på i sortimentet.

Mercedes gör det genom GLB, en helt ny modell mellan GLA och storsäljaren GLC. Tekniskt sett är bilen byggd på bottenplattan från den mindre modellserien, men storleksmässigt är GLB bara en hårsmån från GLC. Det skiljer bara fyra centimeter i längd och utrymmena är likvärdiga.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.