Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Laddhybrider: BMW mot Volvo och Mercedes

Premium Det här är inte de bästa laddhybriderna på marknaden, det kan vi avslöja redan nu. Men kanske dessa fyra bilar är de man helst vill ha. BMW 330e är nyast i lyxhybridsegmentet och tillsammans med syskonet 530e xDrive ställs den nu mot dieselhybriden Mercedes E 300 de och fyrhjulsdrivna Volvo V60 T8 Twin Engine.

I testet ingår följande bilar: BMW 330e Connected • BMW 530e xDrive Connected • Mercedes E 300 de SE Edition • Volvo V60 T8 Twin Engine Momentum.

Om du vill få ut så mycket som möjligt av ditt laddhybridägande för minsta möjliga peng ska du titta på Kia Optima Plug-in Hybrid, Volkswagen Passat GTE eller Mitsubishi Outlander Plug-in Hybrid. Men hur kul är det? Vi kan ju inte alla sitta och åka runt i en framhjulsdriven tjänstebilskombi eller en vinglig suv med 1990-talskänsla. Det finns alternativ som möjligtvis inte ger ett lika billigt bilägande, men som ger desto mer tillbaka för den som vill lite mer med sitt bilägande. Några av de alternativen har vi här: BMW 330e, BMW 530e, Mercedes E 300 de Kombi och Volvo V60 T8 AWD Twin Engine.