Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Småbilstest: Peugeot 208, Renault Clio, Ford Fiesta och Seat Ibiza

Premium De franska småbilarna Peugeot 208 och Renault Clio är här i helt nya generationer. Vi ställer nykomlingarna mot två tidigare testvinnare - Seat Ibiza och Ford Fiesta och reder ut vilken som är klassens bästa bil.

I testet ingår följande bilar: Ford Fiesta Active Titanium 1,0T 95 hk • Peugeot 208 Active PureTech 100 Aut 8 • Renault Clio TCe 100 Zen • Seat Ibiza Style 1,0 TSI 115 DSG7.

Peugeot 208 är ett av fjolårets mest intressanta modellsläpp – kanske mest på grund av att den kommer som ren elbil. Med en batterikapacitet på 50 kilowattimmar kommer 208 och syskonbilarna DS3 Crossback och Opel Corsa direkt att konkurrera med Volkswagen ID.3. Det är dock en karamell vi får suga på ett litet tag till när e-208 kommer till Sverige senare i vår. I dag kör vi nya 208 med bensinmotor och frågar oss om bilen som nyligen röstades fram till Årets bil 2020 räcker hela vägen?

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.