Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Mercedes EQS SUV, Hongqi E-HS9, BMW X7 och Range Rover.Mercedes EQS SUV, Hongqi E-HS9, BMW X7 och Range Rover.Mercedes EQS SUV, Hongqi E-HS9, BMW X7 och Range Rover.
1 AV 2
Nu finns kinesiska partipamparnas lyxbilsmärke även i Sverige
2 AV 2
Mercedes EQS SUV, Hongqi E-HS9, BMW X7 och Range Rover.
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Stora lyx-suvar med el, bensin och diesel

Premium För oss helt okänt, men för det stora landet i öst bland det lyxigaste som finns – möt Hongqi! Det kinesiska premiummärket har kommit till Sverige och vi tar reda på om den eldrivna lyxsuven E-HS9 kan mäta sig med Europas bästa – BMW X7, Mercedes EQS SUV och Range Rover.

Det går inte att ta miste på ambitionen att kinesiska Hongqi vill slå sig in i bilvärldens finrum. Med en Rolls-Royce-imposant grill och väl tilltagna mått ska den stora suven E-HS9 från märket Hongqi ta täten i de kinesiska märkens avancemang i Europa. Den som vill ha det allra senaste, bästa och lyxigaste ska tänka på Hongqi i stället för BMW, Mercedes eller Range Rover. Kommer de att lyckas med det? Är Hongqi-varumärket tillräckligt starkt för att slå sig in bland de bästa och, framförallt, är bilen tillräckligt bra?

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.