Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Teknikens Värld / Expressen Lifestyle

Teknikens Världs testår 2022 – del 4

Laddbart, laddbart, laddbart! Så kan teståret 2022 sammanfattas, men alldeles mot slutet slopades bonusen. Hur påverkar det marknaden framöver?

I denna fjärde del går vi igenom en sista fjärdedel av året.

Från smällkalla vintern till stekhet sommar. Testlaget utgör ryggraden av Teknikens Världs biltestarverksamhet och det är bara att jobba runt vädrets utmaningar. När året sammanfattas blir det med en väderinramning och ett ögonblicksminne från vintertestet med elbilar i sträng kyla. Walkie-talkien ­skrapar till och Erik Wedberg konstaterar krasst att inte ens Tesla Model Y Long Range tar sig Stockholm-Hudiksvall på en laddning. I runda slängar 30 mil. Det sätter samtidigt fingret på WLTP och räckviddssiffrorna. Konsumentinformationen. Som inte räcker till. Vi har sagt det innan och vi säger det igen – det måste komma WLTP-uppgifter för räckvidd i kyla. Skillnaderna för räckvidd i värme respektive kyla är enorma men produktinformationen saknas från tillverkarna. Hur mycket räckvidden förkortas är hysteriskt viktig information i lilla landet Sverige, men är det för mycket begärt? Hittills verkar det så, men vi kräver att informationen görs tillgänglig och det borde du som konsument också göra.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.