Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nissan Qashqai, Honda ZR-V och Kia Sportage. Två elhybrider och en laddhybrid i test.Nissan Qashqai, Honda ZR-V och Kia Sportage. Två elhybrider och en laddhybrid i test.Nissan Qashqai, Honda ZR-V och Kia Sportage. Två elhybrider och en laddhybrid i test.
1 AV 2
Baksätet i en bil är viktigt – här en genomgång i hur vi testar
2 AV 2
Nissan Qashqai, Honda ZR-V och Kia Sportage. Två elhybrider och en laddhybrid i test.
Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Test av 3 mellanstora hybrid-suvar

Premium Praktisk transport och totalekonomi, det är vårt fokus i dag. Vi sätter tänderna i nya Honda ZR-V och ställer den mot Kia Sportage och Nissan Qashqai – en uppgörelse i suvarnas mellanklass.

I detta test får du reda på följande:

Bilen med bäst köregenskaper.

Bilen med bäst säkerhet.

Bilen med bäst utrymmen.

Bilen med bäst vardagsegenskaper.

Bilen med bäst ägandekostnader.

Bilen som är bäst för dig.

Och mycket, mycket mer.

Tänk att det ska vara så svårt att hitta en vettig bil för under en halv ­miljon kronor, bilar som du och jag köper snarare än företag och leasing­bolag som vräker ut tjänstebilar till sina anställda. I stället för status och glamour står praktiska aspekter i fokus.
En vettig karossform med goda utrymmen, rimlig förbrukning och resonliga ägandekostnader, hög aktiv och passiv säkerhet och kanske också lite komfort i både arbetspendlingen och på långresan är det vi söker. Allt paketerat till en prislapp som inte sticker alltför mycket i ögonen.
Helst ska det förstås vara en suv, eller cross­over eller vad man ska kalla det, för det är skönt att sitta lite högre. Kanske ska det inte vara en renodlad elbil, men inte heller en helt vanlig bensin- eller dieselbil. Mitt emellan, det verkar bra.
Nu pratar vi mellanklass i alla vinklar och vrår. En mellanstor bil med mellanbra egenskaper, med mellanmycket effekt i någon form av hybriddrivlina, allt till ett mellanbra pris. Sade någon mellanmjölk?