Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Bensinbilar är fortfarande intressanta för många – vi testar de mest intressanta
2 AV 2
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Test av Sveriges populäraste bensinbilar

Premium Vågar man köpa en bensindriven bil 2023? Dömt att misslyckas när ”alla” vill ha elbil, eller till och med ett privatekonomiskt smart val just nu? Vi testar de fyra bäst säljande bensinbilarna från 2022 och konstaterar krasst – du får nästan två för samma pris som för en liknande elbil.

SCB redovisar en inflationstakt på 10,2 procent, räntan har stuckit samtidigt som omställningen mot eldrift gjort en helt vanlig eldriven vardagsbil rejält mycket dyrare i inköp än den där Passaten den ersätter. Det sistnämnda var scenariot redan innan priserna stack norrut för drygt ett år sedan och nu är det ännu värre. Sen har vi elpriset ovanpå det. 

Som om inte det var nog så försvann miljöbilsbonusen i början av november ifjol… Förstå mig rätt, vi räknar inte ut elbilen. Inte alls. Men den som tror att elbilen kommer att vara enda alternativet för alla i dagens ekonomiska klimat, den har ingen verklighetsnärvaro. 

LÄS PREMIUM GRATIS I EN VECKA

Få tillgång till hela Expressens digitala värld.

Allt detta ingår:

  • Alla artiklar på Expressen.se och i Expressen–appen
  • E-tidningen – upptäck dagens Expressen och utvalda magasin
  • Dela din prenumeration med upp till 3 personer
  • Ingen bindningstid – säg upp när du vill
Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.