Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Test av BMW iX, Audi e-tron och Porsche Taycan Sport Turismo

Sedan 12 juli får man ingen bonus om elbilen kostar över 700 000 kronor. Det struntar vi i och tar ut tre lyxiga, snabba och bekväma elbilar som kostar betydligt mer än så och ställer dem mot varandra i ett tufft test: välmeriterade Audi e-tron, nyskapande BMW iX och sportiga Porsche Taycan. Bara en kan vinna.

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

  • Audi e-tron 55 quattro
  • BMW iX xDrive40
  • Porsche Taycan GTS Sport Turismo

Detta test plus allt övrigt exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du tillgång till som prenumerant. Teckna din prenumeration längre ned på denna sida.

Vi lever i tider av tumult. Pandemin och dess efterverkningar brottas med kriget i Europa om vem som stökar till det mest, inte bara i människors liv utan också i tillverkningsindustrins försörjningskedjor.
Så biltillverkarna kan inte leverera vad de har lovat. När vi ställer BMW:s nya, eldrivna suv iX mot två av de allra hetaste konkurrenterna vet vi inte riktigt om bilarna vi testar verkligen kommer att gå att köpa den dag du är redo att trycka på knappen. Audi har helt stoppat leveranserna av suven e-tron och först senare i höst ska den gå att beställa igen, då i uppdaterat utförande enligt en ny prislista. Hur den kommer att se ut i skenet av den senaste tidens stegrande inflation är högst oklart. 

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill