Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Test av BYD Tang mot Tesla Model X Plaid

Premium På den svenska marknaden är det en kamp mellan David och Goliat, men internationellt sett är BYD och Tesla jämbördiga motståndare. Vem bygger den bästa eldrivna suven för familjen?

1503. Så många bilar har BYD sålt i Sverige sedan det kinesiska märket lanserades här under andra halvan av 2022. Under samma period sålde amerikanska Tesla drygt 13 600 bilar på svenska marknaden. Det är skillnad det.
Men tro inte att BYD, som kan utläsas Build Your Dreams, spelar i lingonligan för det. Ute i den stora världen, framför allt Asien, är BYD en gigant och under hela år 2022 sålde BYD flest laddbara bilar i världen – drygt 1,8 miljoner bilar. Det betyder dock inte att de är störst på elbilar. En stor del av BYD:s 1,8 miljoner laddbara bilar var laddhybrider, medan Tesla under samma år sålde 1,3 miljoner strikt eldrivna bilar och därmed kan kalla sig störst i världen på elbilar. Ur svenskt perspektiv är det lätt att tro att Tesla är giganten i den här kampen, och BYD den pinfärska uppkomlingen som inte är torr bakom öronen. Tänk om!