Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Test av tre elbilar

Elbilarna är dyra i inköp, men billiga att äga. Det är ingen myt – när vi testar tre billiga elbilar sätter en av testbilarna ett nytt rekord. Seat Mii har en av de lägsta milkostnaderna Teknikens Värld har noterat någonsin. Hyundai Kona kontrar med lång räckvidd och Renault Zoe svarar med bra semisnabbladdning. Häng med och se vilken elbil som är det smartaste köpet när du ska från A till B på hemmaplan.

I testet ingår följande bilar: Hyundai Kona Electric Long Range Performance Life • Renault Zoe R135 Intens • Seat Mii Electric Plus.

Elbilens tre käpphästar har alltid varit pris, laddtid och räckvidd. Men nu ljusnar det på elbilshorisonten. Batterierna har blivit mer energitäta, räckvidden är anständig och priserna är tillräckligt låga för att det i princip ska vara kötid på alla bilar som har en sladd i bagageutrymmet.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.