Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Nya Skoda Octavia Combi mot tre konkurrenter

Premium Nya Skoda Octavia Combi begår premiär i testlaget och möter hårt motstånd i form av prispressade Ford Focus Active Kombi, Toyota Corolla Touring Sports i höjt Trek-utförande och tidigare testvinnaren Kia Ceed SW – här i laddhybridutförande. Rejäla prisskillnader från start, men vad blir skillnaden på sista raden och vilken av dessa vill du leva med?

Sveriges populäraste biltest

Vi testar alla bilar på svenska vägar, där du kör. Vi mäter förbrukning och räckvidd på väg och i labb, vi testar säkerheten och vi redovisar alla ägandekostnader. Allt detta och mycket mer om följande bilar får du i detta test:

Ford Focus Active Kombi Launch Edition 1,0T 125 hk EcoBoost

Kia Ceed SW Plug-In Hybrid DCT Advance Plus

Skoda Octavia Combi TSI 150 Style

Toyota Corolla Touring Sports 2,0 Hybrid Trek

Detta test och allt annat exklusivt och unikt material på teknikensvarld.se får du utan kostnad full tillgång till om du scrollar ned en bit på denna sida.

Det går inte att betrakta nya Skoda Octavia utan att förnimma auran av nya Volkswagen Golf. Så är det, båda bilarna är byggda med samma byggstenar och... vad betyder det egentligen? Det är en av frågorna som testet ska ge svar på och frågan blir ännu mer intressant om vi betraktar första testet av Volkswagen Golf generation 8 i Teknikens Värld nummer 10/2020 (som du även hittar på teknikensvarld.se) – som tydligt visade att nya Golf inte alls kändes så ny. Snarare tvärtom.

Foto: Patrik Lindgren