Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Nya Volkswagen Golf mot BMW 1-serie och Mazda 3

Golfen är framme vid åttonde green och nu är det dags att slå ut på det som kan bli modellens svåraste hål hittills. I första testet ställer vi den mot BMW:s inspel i golfklassen, nya 1-serie, samt japanska kurvkramaren Mazda 3.

I testet ingår följande bilar: BMW 118d Model Sport • Mazda 3 2,0 Skyactiv-G Sky • Volkswagen Golf 1,5 eTSI DSG.

Lanseringen av en ny generation Volkswagen Golf är en stor sak i bilvärlden. Inte för att det är världens mest intressanta bil, för det är den inte. Snarare för att det är en bil som är verklig för så många fler än dyrare och mer avancerade bilar som når ut till en begränsad skara köpare. Golf är en bil vanligt folk köper och lever med. Att få veta hur den nya Golfen ser ut och fungerar kan vara detsamma som att få veta hur en stor del av ens liv kommer att se ut de närmaste 6-7 åren.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.