Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren

Smålyxiga suvar

Inom de kommande fem åren förutspås suvar stå för halva försäljningen av bilar. Biltypen som introducerades i Sverige för 20 år sedan har verkligen slagit rot. Vi låter den lyxigaste i klassen, Range Rover Evoque, gå en holmgång mot klassens bästsäljare Volvo XC40, populära BMW X1 och en nykomling – kompakta Lexus UX.

I testet ingår följande bilar: BMW X1 xDrive20d Connected Edition • Lexus UX 250h Comfort AWD • Range Rover Evoque Signature FE D180 MHEV 4WD Aut • Volvo XC40 D4 AWD Momentum Edition

Din sista kombibil är såld. Det är dags att dra vidare i billivet. Men du vill inte göra avkall på långfärdskomfort, framkomlighet eller för den delen viss grad av stil. Din nya vagn måste ha det. Grannarna har börjat köpa och köra suv men något inom dig säger att en bil inte behöver vara onödigt svullen. Därför har blicken sökt sig allt mer till den stora floran av mindre suvar när du spejar vagnar ute i trafiken. Etablerade märken som BMW och Land Rover attraherar, de har ju varit med länge. Men för att vara nymodern är Lexus offensiva och som svensk verkar det ju alltid finnas en Volvo som passar. Du har gjort dina val.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.