Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Expressen Lifestyle

Toyota Aygo X i test mot tre elbilar

Hur mycket billigare blir det egentligen att köpa konventionell småbil mot eldrivet? Vi ställer nya Toyota Aygo X mot konkurrenterna Fiat 500 Electric, MG5 Electric och Mazda MX-30 för att se efter.

Elbilar till låga leasingpriser är nu blott ett minne, och i takt med att månadskalkylerna blir tajtare för allt fler familjer börjar man titta efter andra alternativ. Därför ställer vi tre relativt billiga elbilar mot den konventionella småbilen Toyota Aygo X, som nyligen lanserades i en helt ny generation.
Med ett pris på strax över 230 000 kronor kostar den mindre än hälften så mycket som den italienska storsäljaren Fiat 500. Den helt eldrivna 500 Electric har nu fått en tredje dörr som ska underlätta insteg till baksätet. Men vill man verkligen sitta där?
Med på resan följer Mazda MX-30 som har lika en konstig lösning med bakdörrarna som Fiat, och en räckvidd som ger ångest redan vid fulladdat batteri. Samt förra årets storsäljare, den första helt eldrivna kombibilen MG5 Electric.
MG5 i Long Range-utförande står för den största batterikapaciteten på 61 kWh. Fiat 500 Electric är näst på tur med 42 och Mazda MX-30 får klara sig med 35 kWh. Något som ska ge räckvidder på 38 respektive 30 och 20 mil. Den lilla bensintanken i Aygo X rymmer 35 liter som ska räcka till hela 70 mil tack vare en uppgiven förbrukning på 0,5 l/mil.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.