Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Toyota bZ4X, Lexus RZ 450e och Volkswagen ID.3 i test.Toyota bZ4X, Lexus RZ 450e och Volkswagen ID.3 i test.Toyota bZ4X, Lexus RZ 450e och Volkswagen ID.3 i test.
Toyota bZ4X, Lexus RZ 450e och Volkswagen ID.3 i test. Foto: Per-Erik Sundström / Expressen Lifestyle

Toyota bZ4X och Lexus RZ mot Volkswagen ID.3

Premium Att bygga en dator till en bil eller bygga en bil av en dator? Hur svårt ska det vara egentligen? Vi har testat tre bilar där det varit svårare än man trott att få till en fungerande mjukvara. Toyota bZ4X och Lexus RZ 450e har båda problem med energihanteringen och Volkswagen ID.3 fick uppdateras för att åtgärda de värsta problemen.

I detta test får du reda på följande:

Bilen med bäst köregenskaper.

Bilen med bäst räckvidd.

Bilen med bäst säkerhet.

Bilen med bäst utrymmen.

Bilen med bäst vardagsegenskaper.

Bilen med bäst ägandekostnader.

Bilen som är bäst för dig.

Och mycket, mycket mer.

När Tesla presenterade elbilen Model S var det många av de etablerade biltillverkarna som log och till och med skrattade. Bilen var illa sammansatt och köregenskaperna kritiserades. ”Det där är bara en dator på fyra hjul”, var det allmänna omdömet. Att köra på el ifrågasattes också. Var inte etanol bättre? Eller biogas? Än så länge kunde man bygga snålare bensin- och dieselmotorer och dessutom gick det alltid att fixa till resultaten i partikel- och CO2-testerna.
Volkswagen fick sitt brutala uppvaknande vid dieselskandalen 2015 och när chefskvastarna borstat färdigt hade Volkswagen i Wolfsburg omfamnat elektrifieringen som sin stora chans till comeback.
Hos Toyota, de som en gång varit pionjärer med hybridtekniken, fanns det fortfarande tvivel om elbilens förträfflighet men till slut förstod även de att elbilen är här för att stanna.