Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
I detta test ställer vi Volkswagens båda eldrivna ”folkabussar” mot varandra – ID. Buzz och ID. Buzz Cargo.
I detta test ställer vi Volkswagens båda eldrivna ”folkabussar” mot varandra – ID. Buzz och ID. Buzz Cargo.
I detta test ställer vi Volkswagens båda eldrivna ”folkabussar” mot varandra – ID. Buzz och ID. Buzz Cargo.
I detta test ställer vi Volkswagens båda eldrivna ”folkabussar” mot varandra – ID. Buzz och ID. Buzz Cargo. Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Test av Volkswagen ID. Buzz och ID. Buzz Cargo

Är det här bilarna som ska flytta varor, verktyg, bagage och inte minst människor i det moderna samhället? Volkswagen ID. Buzz har utmålats som den nya, elektrifierade tidsålderns folkabuss. Vi fingranskar ID. Buzz Pro och ID. Buzz Cargo för att se om de har det som krävs.

Shamposkummet fryser till en märklig, bubblig och vit is innan vi hinner varvet runt och spolar av bilen med högtrycken. Att se de två Volkswagen-bussarna i den bistra och inte minst kalla verkligheten är nästan bisarrt. Vi har sett både Volkswagen ID. Buzz och skåpversionen ID. Buzz Cargo stå utställda på varma och mysiga mässgolv, och vi har kört dem i soligt väder, men nu har de kommit till minusgraderna i Sverige och det är dags för dem att börja jobba.

ID. Buzz, alltså den med fönster runt om och som ibland får tilläggsnamnet People, ska flytta på folk. Än så länge säljs den bara i femsitsigt utförande men en sjusitsig och något förlängd version kommer framöver och lär följas av ett gäng varianter. Volkswagens ambition är att odla en kult kring ID. Buzz på samma sätt som kring de ursprungliga folkabussarna som byggdes under stora delar av 1900-talet.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.