Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Thed Björk Volvo PolestarThed Björk Volvo PolestarThed Björk Volvo Polestar
Thed Björk Volvo Polestar Foto: MF/Mediaempire

Thed Björk klar för Volvo/Polestar Racing i TTA

2006 års STCC-mästare och regerande Camaro Cup-mästaren Thed Björk byter som Teknikens Värld tidigare avslöjat racingserie från STCC till TTA. I dag blev det även officiellt att han kör för Volvo/Polestar Racing, som ska driva fyra bilar av S60-modell i den nya tävlingsserien.

Thed Björk byter nu från sitt egna nystartade team RTECH i Camaro Cup till Volvo/Polestar i den nystartade racingserien TTA 2012. Vilket gör att han kommer bli teamkamrat med bland andra Fredrik Ekblom.

Thed Björk vann STCC 2006 för Audi, och 2009 tog han en andraplats för Flash Engineering. 2011 tog han hem totalsegern i Camaro Cup.

– Thed är en mycket snabb förare och vi är övertygande om att han kommer att göra ett utomordentligt bra jobb i TTA för Volvo Polestar Racing tillsammans med Fredrik, säger Derek Crabb, Motorsportdirektör för Volvo Personvagnar AB.

Polestar Racing har tävlat med Volvo-modellerna 850, S40, S60 och de senaste åren C30.De har tävlat i Sverige såväl som i Europa med förare som Rickard Rydell och Mattias Ekström. Under 2011 har Polestar tävlat i WTCC med Volvo C30 med Robert Dahlgren bakom ratten.