Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ttagroup.se

Thed Björk vann TTA-finalen

Thed Björk tog segern i TTA-finalen och kan därmed titulera sig kungen av Göteborg City Arena då han är den förare med flest segrar på banan någonsin. Totalsegern gick dock till Fredrik Ekblom som vi rapporterat om tidigare.

Thed Björk startade från pole position och höll kommandot i tävlingen från start till mål. Linus Ohlsson, Saab, var nära Volvo-föraren i början av tävlingen men tappade och fick se sig passerad av Daniel Haglöf, Saab, som slog till med årets bästa resultat på andraplatsen.

Linus Ohlsson korsade mållinjen tre sekunder bakom Björk och bara tre tiondelar bakom Haglöf. Tredjeplatsen innebar att Team Tidö-föraren lyckades säkra silvermedaljen i mästerskapet med fem poängs marginal till Björk. Det blev dramatik redan innan TTA Grande Finale startade då Alx Danielsson kraschade på uppvärmningsvarvet.

– Jag fick gashäng, det var inget jag kunde göra. Jag är väldigt besviken, säger Danielsson.

På varv 18 kom nästa tillbud när Richard Göransson kraschade in i muren i kurva sju. Göransson hade jagat ikapp Robert Dahlgren trots ett stort avstånd, men när han precis var ikapp fick han sladd och tvingades bryta tävlingen.

– Jag körde om Rustad innan och vi slog ihop. Antagligen var det något som gick sönder med kylaren hem, nu är det bara att glömma den här säsongen, säger Göransson.

Dahlgren korsade mållinjen som femma bakom mästaren Fredrik Ekblom som hade en känslosam tävling.

– Jag hade svårt att samla känslorna efter kvalet när jag säkrat titeln. Det här är en av mina absolut bästa titlar och den här säsongen har varit helt ofattbar. Jag har inte varit sämre än femma, vi, Polestar, har säkrat alla tre titlarna och jag har plockat två underbara segrar. 

Resultat TTA Göteborg

1 Thed Björk Volvo S60 43 varv

2 Daniel Haglöf Saab 9-3 +2.751

3 Linus Ohlsson Saab 9-3 +3.079

4 Fredrik Ekblom Volvo S60 +3.445

5 Robert Dahlgren Volvo S60 +8.908

6 Martin Öhlin BMW SR +9.665

7 Tommy Rustad Volvo S60 +16.747

8 Duncan Huisman BMW SR +23.669

9 Viktor Hallrup Citroën C5 +40.996

10 Jocke Mangs Citroën C5 +1 varv