Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080612-nissan-primera080612-nissan-primera080612-nissan-primera
080612-nissan-primera

Tips på en liten och rolig cab, tack!

Jonas Borglund svarar:

Tips på en liten och rolig cab, tack!

Tänkte jag skulle utnyttja det faktum att jag prenumererat ett bra tag på er tidning och fråga dig i egenskap av begagnatexpert. Jag har ett ganska trevligt men samtidigt jobbigt dilemma. Vilken bil ska jag köpa?

Jag har precis sålt min Fiat Barchetta –98, främst på grund av oljudet med taket uppe när man körde snabbt. Jag vet att det är lite av en glidarbil gjord för lagom hastigheter, men det är ju roligt att köra lite snabbare ibland.

Nu funderar jag lite på nya MX-5, men även den har ju ett tunt tygtak. Detsamma gäller till exempel BMW Z4. Pallar dom en tur på E4:an mellan Stockholm och Jönköping utan att man får tinnitus? Hur är Mini Cooper Cab i jämförelse? Måste jag upp i storlekar som Saab 9-3 och Audi A4 för att få någorlunda tyst med taket uppe? Plåttak finns ju, och ekonomiskt ligger väl Peugeot bra till, men dom är ju ruggigt fula.

Mitt önskemål är nåt som är litet och roligt. Cabriolet om det går att lösa. 150 000 kronor är målsättningen. Kanske är det en Mini Cooper S med panoramatak som är bästa kompromissen?

 

Med vänliga hälsningar,

David C

De fyrsitsiga bilarna du nämner är glidarbilar och ingenting annat. De har inte alls samma köregenskaper som exempelvis en Mazda MX-5 Miata eller BMW Z4. Men mitt spontana svar är – Porsche Boxster. Går någorlunda tyst med suffletten uppfälld och är i övrigt den absolut bästa sportbilen att köra (till rimligt pris), enligt min mening.

Så välbalanserad och helt fantastisk på vilken väg som helst. Självklart avnjuts den bäst med fälld sufflett, och aerodynamiken gör att regn och rusk eller snöfall passerar ovanför sittbrunnen, om man håller lite fart. Dessutom är bilen välbyggd och hållbar, och inte så hiskeligt dyr att serva. Begagnad från 150 000 kronor.