Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: ttagroup.se (ursprungsbild)

TTA-ledaren Linus Ohlsson jagar pengar

TTA-seriens succédebutant Linus Ohlsson, som segrade i en Saab 9-3 på Karlskoga, har haft det lite jobbigt ekonomiskt inför fortsättningen. Att delta på Anderstorp i helgen blev klart först i går.

Även om teamen i TTA ger de unga förarna chansen får de fortsatt  jobba för att få in sponsorpengar för att bedriva verksamheten. Det  gäller även Linus Ohlsson, trots segern i debuten. Platsen är hans men  det förutsätter att han ordnar sponsorer som finansierar tävlandet.

 Det är inget nytt för Linus Ohlsson, så har han haft det i hela karriären. 

 Det är inget nytt för de andra unga förarna heller. Det är ett fåtal  förare som har lön för att tävla i TTA och STCC. På de två serierna  tillsammans kan vi i princip räkna dem på ena handens fingrar. Övriga  betalar via sponsorer i form av företag eller familj. En krasch som  ödelägger bilen kan betyda ett abrubt slut.

 Detta gäller den stora delen av motorsporten i världen. Norrmannen Mads  Östberg, med svenske kartläsaren Jonas Andersson, som ligger trea i WRC  efter en stark inledning har inte råd att delta i nästa deltävling på  Nya Zeeland.

 Linus Ohlsson är dock vid gott mod och tror att det är stora möjligheter att köra hela mästerskapet.

 – Det var en artikel i en lokaltidning som väckte frågan men den var  ganska hårt vinklad tycker jag. Anderstorp är helt klart och det ser  väldigt bra ut för fortsättningen, säger Linus Ohlsson. Detta är inget  nytt, så har det varit hela mitt liv för mig och många andra unga.  That's racing.