TTA till Tierp Arena – tolv mil från Stockholm

TTA - Elitserien i Racing, kommer att tävla på en helt ny racingarena 15 september 2012 i form av Tierp Arena, tolv mil norr om Stockholm.

Tierp Arena, som gärna vill heta Tierp Stockholm för att betona närheten till huvudstaden, har tidigare huserat dragracing på EM-nivå och har till årets säsong tillsammans med Elitserien i Racing skapat en ny banslinga på cirka två kilometer. Som Ring Knutstorp ungefär, i längd.

Den cirka två kilometer långa banslingan tas fram i samarbete med Svenska Bilsportförbundet och kommer delvis att utnyttja den existerande dragracingraksträckan. Bilarna kommer bland annatatt vända precis framför huvudläktarna som tar över 20 000 sittande åskådare.

– Bansträckningen utnyttjar potentialen av anläggningen maximalt. Vi får en lång och snabb raksträcka kombinerad med utmanande kurvor och allt sker inom publikens siktområde, säger Lars-Erik Lindberg på Tierp Arena.

Tierp Arena skrev om Europas dragracingkarta när den lanserades i maj 2011 och anläggningen har värderats till nästan en kvarts miljard kronor. Racingbanan är för närvarande under uppbyggnad och dess utseende kommer att avslöjas vid en presskonferens under april. Elitserien i Racingtävlingen i Tierp ersätter den planerade tävlingen på Mantorp Park. Förhandlingar pågår med Mantorp Park om ett nytt datum för tävling nummer nio av Elitserien i Racing 2012.

Ny kalender – Elitserien i Racing 2012

12/05 – Karlskoga

02/06 – Anderstorp – Nationaldagsracet

16/06 – Göteborg – City Race

07/07 – Falkenberg – Västkustloppet

18/08 – Karlskoga – Kanonloppet

01/09 – Anderstorp

15/09 – Tierp

29/09 – Göteborg – Grande Finale