Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tuff konvertering – BMW Isetta som pickup

BMW Isetta må inte vara den första bil du tänker på när det gäller att bygga en egen pickup. Men varför gå den enkla vägen? Så här tufft kan slutresultatet bli!

Det var en auktion på auktionsfirman Hemmings som gjorde att vi fick upp ögonen för denna fräcka BMW Isetta-pickup. En annan Isetta, nyrenoverad, var till salu och i en av de bifogade bilderna syntes hur den under renoveringen transporterades på den gula pickupen. 

Efter en djupdykning gjord av bilsajten Jalopnik visade det sig att historien bakom Isetta-pickupen startade med en illa åtgången Isetta 600. De friskare delarna av mikrobilen togs omhand och parades med bottenplattan från en Volkswagen-bubbla. Motorn är dock fortfarande BMW Isettans 600-kubikare.

Vidare visade det sig att bilen i fråga hade varit (och möjligen är fortfarande) till salu, till det facila priset av 35 000 dollar, motsvarande nära 250 000 kronor. Är det värt det för att få kvarterets coolaste pickup?

Uppdatering: Den som undrar över hur bilen som utgjorde grunden till pickupen, BMW Isetta 600, såg ut får här en pressbild från förr. Snyggt, va?