Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: MF/Mediaempire

Viktor Hallrup bäst i TTA!

Med statistik kan man bevisa vad som helst och det är ett faktum att Viktor Hallrup är bäst i årets TTA-mästerskap. Samtidigt som han är sämst. Häng med!

Första året i TTA är avklarat. Förarna, de åtta teamen och fyra bilmärkena har tillsammans avverkat nära 4 000 varv och 10 000 tävlingskilometer under säsongens åtta tävlingar.     

Fredrik Ekblom och Volvo Polestar Racing säkrade en ”Grand Slam” med samtliga tre titlar, men statistiken pekar inte entydigt åt deras håll. Följ med oss när vi går igenom statistiken. Det är inte bara Volvo...

Viktor Hallrup kör om bäst och tar i snitt fyra platser per tävling. Detta naturligtvis eftersom han kvalade in sin Citroën långt bak varje gång. Samtidigt är Viktor Hallrup den förare som brutit flest tävlingar, hälften av de åtta han genomförde.  

Fredrik Ekblom är kvalkungen med snittet 3,3 och Polestar Racing har tagit flest pallplaceringar med nio stycken. Däremot har WestCoast Racing flest snabbaste varv med fyra stycken.  Fredrik Larsson, WCR, har största marginal på pole position (Anderstorp) med 0,263 sekunder före Fredrik Ekblom. Men det har varit åtta olika förare i pole position på åtta tävlingar. Minsta differentialen var på premiären i Karlskoga mellan Linus Ohlsson, Saab, och Fredrik Ekblom, 30/1000-dels sekund.  Vill du grotta ner dig in i detalj i statistiken, besök www.ttagroup.se och deras databas som sammanställts av Johan Meisner. Ta dig tid…