Foto: Glenn Lindberg

Jeep Grand Cherokees misslyckande i älgtestet – hela historien på film

I undanmanövertestet älgtestet fallerade Jeep Grand Cherokee ordentligt. Här har du hela historien bakom alla genomförda älgtest med bilen som bevisar att den kan vara dödligt farlig.

For English version, click here.

I skrivande stund har över 300000 personer sett vår första film där Jeep Grand Cherokee Overland 3,0 CRD V6 misslyckas i älgtestet genom att gå upp på två hjul och är nära att slå runt.

 Bilen testades som tusentals andra bilar har testats under årens gång av Teknikens Värld. Lastad (förare, passagerare och förankrade sandsäckar med låg tyngdpunkt i bagageutrymmet) helt enligt Jeeps specifikationer för maxlast. De fabriksmonterade originaldäcken försedda med lufttryck enligt Jeeps specifikationer (dessutom bekräftade av Jeep/Chrysler på plats). Alla säkerhetssystem, så som antisladd- och antivältsystem, påslagna. Jeep Grand Cherokee har luftfjädring och vi hade därmed inställningen Auto, en inställning som de flesta Grand Cherokee-ägare använder när de kör sin bil på väg.

 Allt var alltså helt enligt regelboken precis som en vanlig bilägare skulle göra, ändå gick det som det gick. Om och om igen med tre olika Jeep Grand Cherokee – vilket du kan se i den nya filmen här.

 Vår rekommendation är: Köp inte Jeep Grand Cherokee förrän Jeep/Chrysler kommit tillrätta med problemen.

På grund av ett direkt felaktigt uttalande av Chrysler är det många som tror att vi har kört med 50 kilo överlast vid första älgtestet av Jeep Grand Cherokee. Detta är alltså inte ett dugg sant. Vi körde med 100 kilo mindre än den maxlast (602 kg) som står registrerad för bilen, en siffra som officiellt kommer från Jeep/Chrysler.

 Missa inte att läsa tidigare artiklar skriva om Jeep Grand Cherokees misslyckande i älgtestet:

Jeep Grand Cherokees misslyckande i älgtestet – sanning och fakta

Innehåller viktuppgifter

Jeep Grand Cherokees misslyckande i älgtestet

Innehåller datauppgifter

Jeep Grand Cherokee livsfarlig vid undanmanöver

Första filmen