Lexus ES 300h – film från provkörningen

Lexus ES gör comeback i Sverige då den ersätter GS. Vi är iväg och kör ES 300h för att berätta för dig om den är något att sukta efter.

Teknikens Världs Robin Törnros har tagit sig till Malaga där Lexus har bjudit in till provkörning av hybridversionen av sjunde generationens ES, det vill säga ES 300h. Anledningen till provkörningen är att modellen nu kommer till Europa och Sverige. Under flertalet år har den inte funnits på vår kontinent. Samtidigt som amerikanerna har kunnat åtnjuta ES har vi européer "bara" haft GS. Men nu är det alltså ändring på det.

 Detta nummer finns just nu ute i butik, där finner du bland annat provkörningen av Lexus ES 300h.

Nya Lexus är en lång kärra, 497,5 centimeter lång för att vara exakt. Det ger goda innerutrymmen och baksätet är nästan i klass med baksätet i lyxkärran LS.

Men nu ska vi inte avslöja för mycket utan låter Robin berätta mer om nya ES 300h i filmen nedan. Blir du nyfiken på Robins kompletta provkörningsrapport finner du den i Teknikens Värld nummer 5/2019 som finns ute i butik nu. Till dess att du fått tag på tidningen kan du här fördjupa dig i bland annat priserna.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=249643&addons=000&time=0&disable_sharing=false