Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Xpedition Trucks Scania G410 XT är något helt annat än du är van vid
2 AV 2
Foto: Marcus Engström / Expressen Lifestyle

Följ med oss in i Xpedition Trucks Scania G410 XT

Planerar du att fly fältet så att säga? Xpedition Trucks helsvenska offgrid-husbil har lösningar för att du ska kunna ta dig fram och bo bekvämt i extrema miljöer. Den har till och med vedkamin. Grunden är nya Scania G410 XT. Det bästa? Man får köra den på B-körkort*!

Dan Forsslund är grundare av Xpedition Trucks och det här är den första bilen som byggts under det namnet. Men som konstruktör av utomhusfarkoster är han ingen nybörjare. Under vinterhalvåret lever och arbetar han i den lilla men beryktade skidorten Kittelfjäll i södra Lappland, och det var där det började. Dan byggde två så kallade catski-­maskiner för att frakta skidåkare och andra intresserade upp på ­bergen. De byggdes med pistmaskiner som grund, en Pisten Bully 300 och en av det finska ­märket Fourmatic, med persontransporthytter i kompositmaterial. Där och då föddes idén att bygga egna husbilar av begagnade lastbilar.

Expressen Premium - Digital prenumeration

Teknikens Värld är nu en del av

Prenumerera på Expressen Premium för att ta del av allt vårt innehåll.

  • Första veckan är gratis för alla nya prenumeranter
  • Därefter är priset 89 kr/mån
  • Digital tillsvidareprenumeration
  • Ingen bindningstid – säg upp online när du vill

Genom att klicka på "STARTA PREMIUM" godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicyn. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.