Foto: Glenn Lindberg

Vi avnjuter Volvo S90L Excellence Lounge Console

Volvo kan det här med förlängda bilar, S90L Excellence är nämligen inte märkets första med extra centimeter mellan hjulaxlarna. Men lyxigare än föregångarna är den. Hur lyxig och annorlunda? Det ska vi nu visa dig.

Hans Hedberg befinner sig inte bara i Volvos utan också i sin egen hemstad, närmare bestämt i Göteborgs hamn där han i kindbitande blåst tittar närmare på Volvo S90L Excellence T8 Twin Engine i utförande med Lounge Console. Det innebär en extra lång S90 i extravagant utförande med bekväm fotpall i stället för främre passagerarsäte.

 I Teknikens Värld nummer 7/2019 som finns att köpa från och med 14 mars läser du inte bara om S90L Excellence utan också om mycket annat, bland annat ett stort test av elbilar.

Bilen säljs endast via specialbeställning och kostar en bra slant. Den tillverkas i Kina, precis som alla övriga modellversioner av S90 numera gör. Dock tas bara fyrsitsvarianten in till Sverige, inte den tresitsiga med Lounge Console.

I filmen nedan guidar Hans Hedberg dig runt i S90L Excellence Lounge Console. En djupare upplevelse av bilen, inklusive hur den är att köra, får du i hans provkörningsrapport som du kan läsa i Teknikens Värld nummer 7/2019 som finns ute i butik från och med den 14 mars.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=253112&addons=000&time=0&disable_sharing=false