Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vi kör sanslösa McLaren Senna

Häng med till Estoril där du får följa med Hans Hedberg på några varv i McLarens extrema supersportbil Senna.

I Teknikens Värld nr 15/2018 läser du inte bara provkörningen av McLaren Senna, i numret hittar du även första testet av nya Volvo V60 och mycket annat.I Teknikens Värld nr 15/2018 läser du inte bara provkörningen av McLaren Senna, i numret hittar du även första testet av nya Volvo V60 och mycket annat.I Teknikens Värld nr 15/2018 läser du inte bara provkörningen av McLaren Senna, i numret hittar du även första testet av nya Volvo V60 och mycket annat.
I Teknikens Värld nr 15/2018 läser du inte bara provkörningen av McLaren Senna, i numret hittar du även första testet av nya Volvo V60 och mycket annat.

I december 2017 drog McLaren skynket av det extremaste de någonsin byggt för gatan, en bil som med namnet hyllar världens främsta Formel 1-förare genom tiderna – Ayrton Senna som körde för McLaren mellan 1988 och 1993. Under de sex åren blev det tre världsmästartitlar, två andraplatser och en fjärdeplats. Imponerande!

En annan grej som är imponerande är McLaren Senna, den 11,5 miljoner kronor dyra supersportbilen som ska tillverkas i 500 exemplar. Alla är förstås redan sålda.

Teknikens Världs Hans Hedberg har begett sig ner till Estoril i Portugal där han får känna på Wokings (McLarens hemort) mest enastående gatbil någonsin.

Hans Hedberg bakom ratten i McLaren Senna.Hans Hedberg bakom ratten i McLaren Senna.Hans Hedberg bakom ratten i McLaren Senna.
Hans Hedberg bakom ratten i McLaren Senna. Foto: Brecht Decancq/ Beadyeye

Hur Hans upplever dubbelturbomatade och V8-försedda Senna med 800 hästkrafter, som tillåter 0-100-sprinter på 2,8 sekunder och toppfartsnoteringar på 335 km/h, ser du delvis i filmen ovan men kanske framför allt i det sexsidiga provkörningsreportage som du hittar i Teknikens Värld nummer 15/2018 som kommer till prenumeranter och butikshyllor denna vecka.

https://delivery.youplay.se/load.html?zone_id=702&player=sp&part_id=206551&addons=000&time=0&disable_sharing=false