Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Teknikens Världs Stora Bilpris 2013Teknikens Världs Stora Bilpris 2013Teknikens Världs Stora Bilpris 2013
Teknikens Världs Stora Bilpris 2013 Foto: Glenn Lindberg

Vinnaren av Teknikens Världs Stora Bilpris 2013

För femte året i rad delas utmärkelsen Teknikens Världs Stora Bilpris ut. Bland tio starka finalister har vi nu utsett en klar vinnare. Se filmen där vinnaren av Teknikens Världs Stora Bilpris 2013 presenteras.

Inget är så bra att det inte går att förbättra. Något som verkar vara ett mantra för bilbranschen som oförtrutet kommer med nya bilmodeller år efter år.

 Teknikens Världs Stora Bilpris firar fem år i år och med tidningens dryga 65 år på nacken kan vi med lätthet säga att vi har på fötterna inför årets drabbning.

 En tydlig trend är att kvaliteten och genomförandet i de mindre storleksklasserna blir allt bättre. Kompetensnivån har definitivt höjts.

 Förutom förnuft är känsla fortfarande en stor ingrediens när det kommer till att analysera nya bilar. Saknas passionen saknas också en viktig del av bilen. Något som är minst lika tydligt på en snitsig Citroën DS5, smart förpackad Skoda Citigo, sportig Porsche Boxster eller kurvkramaren Toyota GT 86. En bil köps både med plånboken och hjärtat.

 Juryn i år har drabbat samman och slagit sina kloka skallar ihop i jakten på den bil som bäst förenar teknisk kompetens, hög säkerhetsnivå, grönt miljötänk samt bra kostnadsbild. Givetvis inte utan att ett visst mått av körglädje gått försummat på vägen.

 Årets finalfält

Audi A3

BMW 3-serie Touring

Citroën DS5

Mazda 6 Wagon

Porsche Boxster S

Renault Clio

Skoda Citigo

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota GT 86

Volkswagen Golf

Årets vinnare är...

 ... den bil som vi presenterar i filmen ovan.

 Läs mer om finalistbilarna och vinnarbilen i Teknikens Värld nummer 1/2013 som finns i butik från och med 20 december 2012.